Alla inlägg under februari 2010

Av Helena - 10 februari 2010 15:37

Jag vill inte vara vuxen. När man är vuxen ska man klara allting själv. Och vara stark hela tiden. När man är liten har man alltid en hand att hålla. Men jag är vuxen, och då måste man kämpa sig och göra sånt man vet att är svårt. Men jag vill gråta. Jag vill skrika när det gör ont. Jag vill inte hålla igen för att jag känner att jag måste.

Jag hatar min mage. Jag hatar att ha en kronisk tarmsjukdom. Kronisk betyder att det finns inget slut. Det är en konstant plåga. kan vi inte bara byta ut eländet en gång för alla så jag slipper det här. Jag vill inte, jag orkar inte.

Det skulle inte göra ont. Jag skulle få droger så det räckte. Både lugnande och smärtstillande sa dom. Jag var varken lugn eller smärtfri. Jävla skitläkare som ljuger så där! Aldrig mer ska jag vara vaken, jag ska vara sövd, annars står jag över.


Jag har inte ätit på nästan två dar. Jag är matt och orkeslös. Och irriterad.

Jag skulle få fara hem en timme efter undersökningen var det sagt. Undersökning var halv tio och jag fick åka med bussen som gick fem över tre. Mäkta less vad jag då. Jag orkar inte mer.

Å då sa resultatet att jag måste tillbaka för röntgen, å sen få nån ny stark medicin, för jag har ju inte bara inbillat mig trots allt. Hade världens inflammation...

Jag vill kunna äta. Jag vill kunna äta precis vad jag vill, när jag vill. Ni som känner mig ni vet att jag sällan låter det här stoppa mig men just nu är jag svag. Jag har inte fått äta utan konsekvenser på över två månader. Och det tär på mig. Jag vill vara som alla andra. Jag vill inte vara trasig.


Än en gång tröck dom på att jag måste sluta röka. Men jag tänker inte bli kontrollerad. Jag tänker sluta röka när jag själv vill. Inte för att någon säger att jag måste. Ingen och Inget annat än jag styr över mig.



Förlåt för det tråkiga inlägget. Jag behövde ventilera.

Av Helena - 9 februari 2010 12:31

Jahapp, då drar jag till sjukan för inläggning. Skitmage! Egentligen skulle jag bara dit på undersökning imorrn, men eftersom jag inte klara förberedelserna hemma själv, så måste jag dit så dom får hjälpa mig med det. Suck.

Nåväl, det är bara en natt, och jag har min laptop med mig. Så jag kan kolla lite film å så i alla fall.

Det är ju i alla fall tidigt imorrn undersökningen är, å sen får jag åka hem. Å då får jag äta oxå! Woho! Idag är det svält. Men jag får säkert dropp när jag kommer dit så jag slipper känna mig hungrig i alla fall.

Så det är det som händer idag. Nu ska jag bara sysselsätta mig tills bussen går.


Annars måste jag säga att det är rätt bra! Igår var en riktigt bra dag! Mycket kärlek och god mat och bra film (the thing)! =) Å snart är det alla hjärtans dag oxå. Har aldrig varit en storfirare av den dagen, men vi tänkte i alla fall gå ut och äta. Den här kärleken vill jag ju hylla! Den är bäst! =)


Nä jag ska väl ta och packa ihop lite grejer. Behöver dock inte mycket för en natt... Hade gärna skrynklat ner Björn i en väska, men det blir lite svårt :P


Av Helena - 5 februari 2010 15:44

Helena : A name for the most gorgeous person in the whole entire world. Her beauty is undenieable.

urbandictionary.com


Det är inget dåligt namn jag har! =) Bäst definitionen på Björn tyckte jag var: To completly destroy or defeat past the point of ridiculousness. Lite grym karl jag har va?! Hehe!

Idag har jag tränat! Hör och häpna! Jag är helt slut och har svettats som en dåre! Kommer att bränna fint ikväll! ;P Nä, jag hatar verkligen att ha träningsvärk! Det är helt klart bättre än all annan värk (nästan, hehe). Och på ett sätt skulle det kännas meningslöst utan värken. Då märks ju inte träningen av förrän om flera veckor när man blir smalare. Värken gör ju att jag känner mig duktig direkt!


Jag vet inte vad det blir av den här helgen. Jag har inga pengar att satsa på nånting. Hur som helst så kommer jag köpa några nödöl idag. Karln ska ut på äventyr med en massa andra karlar. (kvinnor bannlysta). Så får man väl se om det blir nå. Annars är det ju alltid gott att avnjuta en öl framför tvn, nöd eller inte. =)


Ikväll ska jag hämta syrran i lule, å den här gången ska jag inte glömma henne! *skäms* Som jag ju faktiskt gjort en gång förut. Då fick hon stå i regnet å frysa...


Men nu är det i alla fall en timma kvar till baby slutar jobbet, så nu ska jag hoppa i duschen. Borde egentligen äta nåt oxå, har inte hunnit med det idag =/ 

FYI

Av Helena - 3 februari 2010 12:24

Jag ska ge er lite info om mig i form av ett sånt här färdigt formulär som man bara fyller i. =) Here we go!


Namn: Helena (Hellen, Hotlena, Atchi,) Holmlund

Född: 3 Januari 1983

Hemstad: Boden

Ögonfärg: Bruna och vackra ;)

Hårfärg: Tråkigt nog är det brun just nu, men det ändra ju hela tiden. Några färger jag har haft är svart, blond, vit, rosa, lila, röd, grön, blå, orange, silver. Och ofta då blandat så det är flera än en samtidigt.

Stjärntecken: Stenbock, men det hade ni ju kunnat lista ut själva.

Skostorlek: 36-37

Skor idag: Har inte skor inomhus men utomhus har jag oftas mina gympadojs.

Mål för året: Att börja jobba med det jag vill jobba med.

Det för jag tänker när jag vaknar: Oftast fortsätter jag tänka på drömbilderna som sitter kvar i hjärnan. När dom släppt tänker jag oftast *Suck*. Om det inte skulle vara så att jag faktiskt har planer. Då brukar det blir klassikern: Vad är klockan?

Piercings: Förutom öronen har jag två.

Tatts: 3 En fyrklöver i ljumsken, texten Njut på vänster handled och Nemis drake på höger fot.

Namn på barn: Ingen aning. Har haft Vendela som favorit i många år men jag vet inte...

Vad jag vill bli när jag blir gammal: Pensionär.

Drömjobbet: Det är ju det som är planen. =)

Favoritmat: Det här är en otroligt svår en för mig. Jag älskar att äta. Älskar upplevelsen av att äta. Älskar att gå på restaurang och lyxa till det. Älskar att laga god mat hemma och fira tillsammans med gott sällskap och en kall öl. Så det är en omöjlighet att uppge en maträtt som favorit. Mat och jag we're like this *korsar pekfinger och långfinger till ett x*.

Sport: Sex, min favoritsport är lätt Sex! I övrigt sportar jag inte alls. Om inte sällskapsspel räknas som sport? ;)

Favoritglass: Det mesta med choklad. Som en vän till mig uttryckte det en gång, "Att äta glass utan choklad är ju bara slöseri". För mig ska det alltså vara chokladglass med chokladsås och chokladöverdrag med chokladströssel. Nåt sånt=)

Favortigodis: Haha, gissa! Choklad! ;D Mörk choklad! Gärna lindts mörka kaka eller nån sån där dyr med mango/chili eller körsbär eller nåt. Förutom choklad gillar jag hårda godisar.

Favoritlåt: Hur kan man svara på det? Det ändras ju hela tiden. Just nu är nog favoriten Through fire and flames med Dragonforce. Men det finns ju typ en miljard bra låtar!

favorithelgdag: Julafton, midsommar och alla helgona. (och så klart den 18:e april;)

favoritårstid: Sommarn! Sol, värme, kärlek och öl!


Senast du...

Skrattade: Igårkväll när Björn trodde jag hade ett hål i huvet! Haha!

Grät: Innan jag åkte till akuten i december för att jag hade ont.

Kollade på film: ja det var igår det. Men det gör jag alla dagar typ.

Var på bio: 1 januari. Var på bakisbio å såg Sherlock Holmes. Den kommer jag Aldrig att tipsa om! Tråkig!

Drog ett skämt: alltså nåt som följs av "Skoja ba", Det är ju typ mest hela tiden. :P

Sjöng en sång: Även här, varje dag. Går å nynnar och trallar jämt! =)


Just nu...

Ser man utanför mitt fönster: Snö, bilar och grannhuset, där det aldrig händer nåt intressant.

Lyssnar jag på: Ellen Degeneres på Tvn.

Har jag på mig: Morgonrocken *skäms* Klockan är kvart över ett...


Har du...

Blivit kallad hora: Inte till mitt ansikte i alla fall. Men jag har heller aldrig tagit betalt för sex.

Ljugit om din ålder: haha, ja! Fast inte när det varit viktigt! Bara för att luras!

bråkat utan anledning: Definitivt! Ibland är man bara lättretad...


Har du under den senaste månaden...

Druckit alkohol: Ja, senaste i fredags ju. Sen får vi se vad det blir till helgen =)

Rökt: Jepp, varje dag.

Shoppat: Nä... sist jag shoppa var mellandagarna, och innan det var det lääääängesen.

skejtat: haha, verkligen inte!

Bakat: Svarar stolt JA på den! För en gångs skull har jag ju det!! Tihi!

Motionerat: Jajmensan! Promenixar med syrran lite då och då.

Solat: nope, å kommer inte göra det förrän det blir sommar.

Haft sex: Ja det kan du ge dig på! hehe!

Pussats med någon: Har kommer lite skryt, men Varje dag!

Pratat i telefonen i mer än 60 min: Ja det har jag absolut. Har man vänner långt bort så har man. =)


Vem...

Kan du lita på: Många. Mina närmsta vänner, min sambo och min familj.

Vet allt om dig: Ingen, men det finns några som kommit nära.

Längtar du efter: Mina vänner som är långt bort, och även de nära. Och även min älskling som bara är på jobbet.


Ja det var det det. Inte världens roligaste formulär men... lite info ändå. Till sist måste jag ju skriva in ett filmtips =)

Det blir Patch Adams idag! Fantastisk film med Robin Williams! Skulle nog vilja påstå att det är hans bästa roll! Den måste ni bara se! Det är en drama-komedi som lämnar spår.

Av Helena - 1 februari 2010 16:54

 Vill bara bjussa på lite ljuv musik från min senaste förälskelse, Dragonforce. Hade varit för trist och lägga in Through fire and flames så här får ni Operation ground and pound. Luta er tillbaka å Njut! =)


Av Helena - 1 februari 2010 13:21

Jaha, åsså får man höra att man är dålig på att blogga oxå. Jävla Maya! Jag som tycker jag är duktig med den här nya bloggen. Den förra däremot, den fick dö... Å inte vilken död som helst. Det var en smärtsam, tårfylld tortyrdöd. Den blev brutalt våldtagen och inlagd på mentalsjukhus, endast för att rymma och igen hamna i vantarna på sin blivande mördare. Skit händer. Som man säger.

Men här ska det omhändertas och älskas och smekas. Allt blir ju så mycket finare då. Å när det är så här vackert rosa så måste man ju nästa va en snäll en. Eller?


Nåväl Maya, jag ska inte lova att bli bättre på att skriva. Jag hoppas nästan jag blir sämre, för det skulle kunna betyda att jag fått ett jobb.

Men idag är jag inte sysslolös minsann! Nej nej! Jag ska baka! =)=) Å jag är ingen bakerska, så det här kan bli väldigt spännande! Men jag ska faktiskt gå ut lite försiktigt. Det blir inga kanelbullar riktigt än. Dom få gånger jag försökt mig på det har det slutat med att dom har anmälts misstänkta i en mordutredning (eftersom dom är så hårda att dom går att döda med).

Så vi väntar med bullar. Idag blir det ett recept jag fått av morsan, en långpannekaka som heter nåt så fiffigt som God Kaka. Jepp! Först ska jag bara handla några få ingredienser och dessutom komma på vad jag ska göra för middag.

Har föresten blivit grymt huslig vad gäller middagar! Här planeras det och lagas så det blir matlådor och allt möjligt! =)


Så ja, det ska jag faktiskt sätta igång med. Men först ska vi ha ett filmtips så klart! =)

Dagens tips blir The Hitcher, å då faktiskt den från 1986. Visst är den från 2007 oxå spännande, men jag måste qouta min kära karl och säga att det är lite misscast på Sean Bean som John Ryder. Sean Bean är en otroligt bra skådis men det är inte riktigt hans roll... Rutger Hauer gör den däremot suveränt.

Nåväl, se gärna båda. Men se då -86:an först. Mycket spännande!

1986:an

2007:an

Ovido - Quiz & Flashcards